2003 – Örebro

RIXGOLFEN Örebro ördag den 24 Maj 2003

Dag 1

Traktören Victor anländer cirka 20 minuter försenad efter genomfört depåstopp med däckbyte på Nynäsvägen. För första gången var Henke i tid. I strålande sol styrde ett något decimerat RIXGOLFgäng kosan mot årets tävlingsort Örebro. Traktören hade mycket taktisk införskaffat en elektriskt kylbox som höll färdkosten bestående av bärs och baguetter kall.

Strax efter Järva krog hördes ett första psst som snabbt följdes av ytterligare fyra.

Bärsen rann snabbt genom kroppen och tvingade fram en pisspaus då traktören passade på att köpa en däck-på-burk för att snabba upp eventuella depåstopp, vilken vi slapp använda.

Under resan lottade tävlingsledningen lagen för söndagens Texas-scramble vilket resulterad i följande lagindelning; Micke och Patrik, Henrik och Per och Anders och Victor. Vi konsulterade då förra året segrare Putte för att få en ranking. Han tippade Micke och Patrik som vinnare och Anders och Victor som loosers vilket han efter lite eftertanke reviderade och förutspådde att Henke och Per skulle dra kortaste stråt.

Efter ca två timmar anlände vi till det eminenta hotellet SAS Radisson där den trevliga personalen önskade oss välkomna. Efter incheckning begav vi till Gustaviks drivingrange för att finjustera svingen på deras gräsrange. Efter träningspasset gav vi oss ut i gnällbältets huvudstad för att shoppa vilket visade sig omöjligt då Krämaren hade stängt så vi besökte stadens ända sevärdhet Örebro slott. Efter en god pyttipanna styrde vi stegen mot hotellets relax avdelning för att fortsätta värmningen för kvällens utgång. Kvällen och natten spenderades på innestället Babar. Där förtod vi tidigt varför de var så gnälligt då Champangen tog slut efter tre pavor. Vid hemkomsten till hotellet somnade alla in i sina sängar utom en person som valde de mjuka korridorsgolvet eftersom dennes nyckel ”inte fungerade”.

Dag 2 Söndag

Efter ett god natts sömn kastade vi oss över hotellets superba frukost buffé. Fulladdade och lite nervösa peggade vi upp på Gustaviks där det skulle avgöras vilka som skulle få pröjsa måndagen middag. I första bollen gick Vicke och Anders med Perre och Henke medan Micke och Patrik jagade. Rundan inleddes med hyfsat spel från samliga och efter nio hål ledde Henke och Perre med ett slag (netto) före Anders och Victor. Under de avslutande nio hålen rasade spelet helt för samtliga utom höghandikapparna som mycket otippat klev segrande ur striden. Historiens jämnaste Texas scramble slutresultat blev med 82 slag brutto (72 netto) före Patrik och Micke på 82 brutto (74 netto) och loosade gjorde Anders och Victor med 83 slag brutto (76 netto). Prisutdelningen förrättades direkt på nittonde hålet. Priset som betod i en härlig single-malt Whisky öppnades direkt och snart hade looserserna glömt förlusten och fokuserade på uppladdning för nästa dag i bubbelbadet på hotellet. Efter att whiskey och ölen var slut gick vi till stället där all krog personal firade Söndagskväll, Bryggeriet. Helt plötsligt glömde alla bort att morgondagens avresa var bestämd till 07.00 och baren tömdes på shotsglas och Champange. Alltför tidigt kom vi tillbaka till hotellet för ett par timmars sömn. Några timmar senare åt några frukost medan somliga avstog. Traktören som hållt sig hyffsat städad kvällen innan styrde bussen till Örebros GK.

Dag 3 Måndag

Under resan lottade tävlingsledare Henke start ordningen som blev boll 1 Micke, Perre och Anders och boll 2 Victor, Patrik och Henke.

Otroligt nog hölls spelet ihop av de flesta. Perre däremot som hade hälsat på Ulrik bakom shopen innan första tee var inte riktig vän med sin utrustning inledningsvis och inledde med en ölboll på första hållet. Efter att Micke belönat Perre med ett hårdkokt ägg som Perre krossade efter tredje ölbollen vände trenden och han avslutade rundan med en birdie.

Det ökända bäverhålet eller som amerikanerna kallar det ”Beaver hole”.

 

Efter 18 hål ledde Patrik med 33 poäng för Henke på 31 och Micke och Anders på 29, Perre 23 och Vicke 21. Under de följande artonhållen gjorde sig nattens aktiviteter påminda och spelet rasade för samtliga. Vad lärde vi oss av det? Jo att vi före nästa tävling måste kröka ännu hårdare så att fyllan håller i sig i 36 hål istället för bara 18. I pausen mellan rundorna serverades vi riktigt risigt käk på klubbhusets restaurang. Under de sista 18 hålen gick Patrik, Henke och Micke i ledarbollen.

Efter avslutade rundor drog ett mycket trött gäng åter till hotellets relax. När vi var lagom relaxade styrde vi åter ut på gnällbältets gator för att inmundiga loosermiddan på restaurang Ågatan 8. Där vi serverades en superb middag.

Dag 4 Tisdag

Nu skulle allt avgöras. Åter gick Micke, Patrik och Henke i ledarbollen. Stämningen i ledare var mycket spänd och under stora delar av rundan pratade inte ens spelarna med varandra. Ledning växlade flera gånger ända tills det allra sista hålen där Henke än en gång visade prov på fantastiska tävlings nerver och lyckades hålla ihop spelet hela vägen till 54:e hålet.

Grattis Henrik!!!

För komplett resultat och spelanalys klicka här