Henrik Putte Andersson

Team captain för Järngängets lag i Höstlegender.

Vinnare av RIXGOLFEN 2009 OCH 2010!

2008 – Putte (Henke) AnderssoN
Team captain för Järngängets lag i Höstlegender. Hemmaklubb i Österåker
Denne kille tar sig gärna ett dopp i gjyttjiga vattenhinder bara hans medspelare låter honom tro att han vunnit. Vilket faktiskt har hänt.
En i grundarkvartetten från järngänget gästspelar åter i rixgolfen och vi hälsar honom välkommen på lite riktig golf.

2009 – Putte Pullan Hollw-Hank Andersson
Lovar stort och skrävlar större men levereranserna är lika täta som antalet vinster i Rixgolfen.
Har han någonsin vunnit något, på jobbet, RixGolfen eller i Järngänget, eller är det bara fagra ord. Ryktet gör gällande att denna person fått en award uppkallad efter sig på jobbet: ”The Hank Award”. Denna award delas ut till de som inte levererar annat än just stora utfästelser.
Nog med smädelser, vi gillar honom, är glada att han är med oss, och ser fram emot en leverans. Applåd för Hollow Hank,
(och tänk inte på resultatet i senaste höstlegender nu när du du ska upp och adressera mullen.)

2010 – Hank
Sammanhangets mest ouppfostrade spelare. Är man inbjuden av det konkurrerande golfgänget så går man fasen inte och vinner. Hyfs saknas helt hos denna syltrygg till lagkapten från Järngänget – Gängum Ferrum som det heter på latin. Och apropå ferrum, hade du haft lite pejl på det periodiska systemet så skulle du känna till att järn håller till på 26e plats. Vilket ämne är nummer ett, någon? Nej, Micke inte ”Vätte”… Väte ska det vara, så glöm din dröm om förstaplacering. Ferrum är också ett hotell i kiruna. Namnet har uppenbarligen nån koppling till gruvan, som järngänget grävdes fram ur vid något gammalt arkeologiskt spex. Åk tillbaka och anrikas på nytt säger jag, järnmalm kan användas till långt bättre saker! ”We do the tuff jumps on the ruff bumps” är valspråket för Järngänget och myntades under någon alpresa för hundra år sen, det säger väl allt. ”We are the pinsamma players som tror det är tufft att va i the ruff” skulle jag nog säga. Vi får se, ruff, fairway, bunker eller vatten, gör ditt bästa och lycka till men lämna segern till lag Rix om du som genom ett gudomligt ingripande skulle hamna i slutstriden.